Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους, έως τις 11 Μαίου


Διαγωνισμός ταινίας μικρού μήκους «Corallino»

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Maremetraggio
 
Δημιουργήστε τη δική σας ταινία με ελεύθερο θέμα και πάρτε μέρος στο διαγωνισμό για το βραβείο «Corallino» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Maremetraggio. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης από όλη την Ιταλία, ενώ για πρώτη φορά φέτος δημιουργήθηκε ειδικό διαγωνιστικό τμήμα στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Λυκείων από την Ελλάδα. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δραστηριοποιηθούν οι μαθητές στον τομέα του πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα να ασχοληθούν με την 7η τέχνη.

 

Τα Λύκεια, τα οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να στείλουν την ταινία τους, μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών, σε μορφή VHS ή DVD έως τις 11 Μαΐου 2009 στη διεύθυνση: Associazione Maremetraggio, via Pozzo del Mare, 1 – 34121 Trieste, Italy (θα ληφθεί υπόψη η ημερομηνία της σφραγίδας ταχυδρομείου). Η ταινία θα πρέπει να συνοδεύεται από τη σχετική αίτηση συμμετοχής.
 
Όλα τα διαγωνιζόμενα έργα θα αξιολογηθούν από την ειδική κριτική επιτροπή, η οποία θα απονείμει ένα βραβείο για κάθε κατηγορία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια). Στα σχολεία που θα βραβευτούν δίνεται η δυνατότητα αποστολής στην Τεργέστη αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από 3 μαθητές και έναν υπεύθυνο καθηγητή. Τα έξοδα διαμονής των σχολικών αντιπροσωπειών στην Τεργέστη καλύπτονται από τη διοργάνωση. Η τελετή απονομής των βραβείων Corallino θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στις 4 Ιουλίου 2009, την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ.
 
Οι ταινίες μικρού μήκους που θα βραβευτούν θα προβληθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Επιπλέον, οι διακριθέντες μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις συνεντεύξεις τύπου, καθώς και στις συναντήσεις με τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς που θα είναι παρόντες στη διοργάνωση, αλλά και να παρακολουθήσουν όλες τις ταινίες που θα προβληθούν στη διάρκεια του Φεστιβάλ.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Maremetraggio, που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών από όλη την Ευρώπη και με συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή και ανταπόκριση του κοινού. Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και απευθύνεται κυρίως σε νέους δημιουργούς. Συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο στην Τεργέστη της Ιταλίας από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας, τον Τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Friuli-Venezia-Giulia και Δήμου Τεργέστης, και το Εμπορικό Επιμελητήριο Τεργέστης, ενώ από το 2008 έχει και τη στήριξη της Unesco. Τη φετινή χρονιά το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα από τις 26 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2009 και συνδιοργανωτής θα είναι και η Εστία Ιταλίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ).
 
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες και συναντήσεις με σκηνοθέτες και ηθοποιούς, οι οποίες θα δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να ενημερωθεί για κινηματογραφικά θέματα και ειδικότερα για τη δημιουργία, την παραγωγή και τη διανομή ταινιών μικρού μήκους.
 
Για το έτος 2009, η έκδοση του Φεστιβάλ Maremetraggio αφιερώνει τα εγκαίνια της διοργάνωσης στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της προγραμματίζοντας σε συνεργασία με την Εστία Ιταλίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το πρώτο 2ήμερο του πολιτιστικού αυτού γεγονότος. Τέλος, θα λάβει χώρα συζήτηση με θέμα τον ελληνικό κινηματογράφο στην οποία θα συμμετάσχουν έλληνες σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι και παραγωγοί και θα προβληθούν ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: